Våra tjänster

Våra certifikat

id06
bkr

Entreprenad

how-tile-bathroom-floor-4Oberoende vilket behov ni har kan vi hjälpa er att bygga. Vår ambition är att alltid göra byggprocessen så enkel som möjligt för er som kund. Vi tror på ett prestigelöst samarbete som integrerar miljö, kvalitet och ömsesidig lönsamhet i varje projekt. Vi utför ny-, till och ombyggnationer av kontorsfastigheter, industrifastigheter, offentlig förvaltning, företag och privata kunder. Vi samordnar projekten och tar totalansvar för hela uppdraget vilket skapar bättre ekonomi med bättre funktionalitet för dig som kund.

Vi utför ombyggnation och renovering av alla slag t. ex badrumsrenoveringar med stambyten, fönsterbyten, tak- och fasadrenoveringar, ombyggnad kontor och bostäder.

 

Några av våra områden är:

Oberoende vilket behov ni har kan vi hjälpa er att bygga. Vår ambition är att alltid göra byggprocessen så enkel som möjligt för er som kund. Vi utför ombyggnation och renovering av alla slag t ex badrumsrenoveringar med stambyten, fönsterbyten, tak- och fasadrenoveringar, ombyggnad kontor och bostäder mm. Våra hantverkare har lång erfarenhet och vi har certifierad kompetens såsom elektriker, rörmokare och plattsättare.

Scalini AB är en byggfirma specialiserad på badrumsrenoveringar. Vi använder oss av beprövade metoder och rutiner för att se till att ditt badrum blir så bra som möjligt.

 

Vi följer bransch regler i sin helhet och se till att arbetet utförs av en behörig person med våtrumscertifikat.

 

  • Vi tillämpar Byggkeramikrådets branschregler för våtrum.
  • Vi använder oss av godkända material vid utförande av arbete
  • Vi använder oss av olika tätskikt att säkra vattentätheten i badrum
  • Vi har tecknat ansvar och entreprenad försäkring som hjälper vid eventuella skador
bkrny

Bygg Keramik Rådet

Vi tillämpar Byggkeramikrådets branschregler för våtrum och uppfyller högre krav på arbetsutförande.

Klicka här
vatrum

Behörig våtrum

Våra anställda är utbildade av Byggkeramikrådet och tillämpar i sitt arbete ”Byggkeramikrådets Bransch regler för Våtrum

Klicka här
ifny

if… Lugn, vi hjälper dig

Vi har tecknat försäkring hos IF Försäkringar

Ansvarförsäkring: Det gäller för skador som företaget, anställda eller företagets produkter orsakar.

Entreprenad försäkring: Den innehåller det grundskydd företaget behöver för sin verksamhet

Klicka här

Till oss kan du vända dig både när du vill ha hjälp med mindre renoveringar och när du planerar större projekt. Vi kan erbjuda unika helhetslösningar för exempelvis badrum.
Vårt stora intresse för design innebär att vi håller oss uppdaterade om det senaste inom kakel och klinker. På så sätt kan vi hjälpa dig att hitta din egen stil och uppnå ett resultat som passar såväl din personlighet som resten av huset. Vi har ett gott samarbete med butiker, leverantörer och andra hantverkare för att du ska kunna få hjälp med allt från design till materialinköp och utförande av alla praktiska arbetsmoment.

 

Kontakta oss gärna på tfn 072-395 17 74 om du har några frågor eller skicka in en offertförfrågan så återkommer vi till dig så snart vi kan!

Scalini kan hjälpa dig med allt som rör utsidan av din fastighet, bland annat renovera eller byta tak och fasad. Våra takläggare och fasadmontörer renoverar såväl plåttak som tegeltak och fasader i såväl puts som träpanel. Vi åtar oss även uppdrag som rör fönster, balkonger och trappor. Våra takläggare kan bland annat lägga tegeltak, papp, shingel och plåt, renovera ditt befintliga tak eller byta till ett helt nytt.

Vi byter inte bara tak – vi skottar dem också

Vintertid erbjuder vi takskottning och istappsröjning, så att snö och is på ditt tak inte utför en fara för exempelvis fotgängare eller parkerade fordon nedanför.

 

Kontakta oss på tfn 072-395 17 74 för en kostnadsfri inspektion med tillhörande offert och garantier.

Funderar du på att bygga terrass eller utomhusaltan? Vi erbjuder dig professionell hjälp med att bygga snygga och funktionella utomhusaltaner och terrasser. Att bygga altaner och terrasser kräver noggrann planering och gedigna kunskaper inom byggnation. Vi installerar altaner och bygger terrasser noggrant och tidseffektivt utifrån dina specifika önskemål. Dessutom kan du som privatperson få ROT-avdrag, vilket är en bra möjlighet att halvera totalkostnaden för vårt arbete.

 

Kontakta oss på tfn 072-395 17 74 så berättar vi mer!

Vi erbjuder bland annat tjänster som murning, omfogning, fasadrenovering, betonggjutning och murning av spisar.

 

Fasadrenovering

Vi kan renovera mur- och putsfasader av alla slag och vet hur viktigt det är att rätt material används. Oavsett om du behöver ett mindre enmansjobb eller en stor entreprenad med fasad, fönster och balkongrenoveringar så kan du vända dig till oss

 

Putsningar

Oavsett om det gäller nyputsningar, putslagningar eller tilläggsisolering som putsas så har vi lång erfarenhet och rätt kompetens för arbetet.

 

Murning

Vi utför allt från murning av fasadväggar, husgrunder till spisar. I företaget finns bred murarkompetens och vi kan mura i alla förekommande material som ättbetong, lecablock och olika sorters tegel.

 

Betongrenovering

Vi lagar betongbalkonger, fasader och socklar mm.

Ny- och ommålning både invändigt och utvändigt av villor, fritidshus, lägenheter, större bostadshus, offentliga miljöer, kontorslokaler och övriga lokaler. Vi åtar oss uppdrag både hos privatpersoner, organisationer, kommuner och företag.

Kontakta oss på tfn 072-395 17 74 så berättar vi mer om vad vi kan hjälpa er med.

Ditt golv utgör själva grunden till fastigheten. Det har både praktisk och estetisk betydelse, se därför till att vara noggrann i dina avvägningar när det kommer till materiella och designmässiga urval för ditt golv. Vi kan hjälpa dig med hela processen, från urval till golventreprenad. Vi utför allt inom golventreprenad såsom inläggning av trä-, plast- ,textil- och linoleumgolv samt golvslipning och golvunderhåll.

Om du skulle råka ut för en sjukdom eller olycka som ger dig bestående handikapp, som gör det svårt för dig att klara dig i den bostad du har, kan du ansöka om bostadsanpassningsbidrag (BAB) hos din kommun.

Man har rätt att få sin permanenta bostad anpassad så att den fungerar efter de funktioner man har kvar efter en sjukdom eller olyckshändelse.

Vad kan du få anpassat?

Åtgärderna skall vara nödvändiga för att en person skall kunna klara sig på egen hand och ändringsbehovet vara en följd av personens funktionshinder. Bostadsanpassning kan fås för fasta funktioner (sådant som du inte tar med dig när du flyttar). Anordningar som erhållits med stöd av bostadsanpassnings bidrag är brukarens enskilda egendom, t ex hissar större ramper, spisvakter etc. När behovet upphör kan utrustningen, om brukaren så önskar, återlämnas till kommunen. Kommunen svarar i så fall för kostnader som demontering och transporter.

Hur går det till?

I de flesta fall behövs ett intyg av arbetsterapeut, läkare eller någon annan kunnig. Om du kontaktar din arbetsterapeut kan ni tillsammans gå igenom vilka svårigheter du har och hur du skulle vilja att ditt boende anpassas. Därefter gör exempelvis arbetsterapeuten en bedömning och skriver ett intyg samt ett åtgärdsförslag. Du kan alltid överklaga ett beslut som du inte är nöjd med.

Vem får bidrag?

Bidrag lämnas till enskild person vare sig man äger bostaden eller innehar den med hyres – eller bostadsrätt. Om du bor i en hyres – eller bostadsrätt måste hyresvärden/fastighetsägaren godkänna att du får ändra i din lägenhet/hus. Om det är större arbeten som ska utföras, brukar kunden eller kommunen begära offert på arbetet. Därefter beslutar kommunen vad du kan göra och hur stort belopp du får till anpassningen. Pengarna betalas inte ut förrän besiktning är gjord av kommunens handläggare och rätt arbete har utförts.

Fullmakt

Om du vill att kommunen ska hjälpa till vid upphandling av bostadsanpassnings åtgärder måste du ge kommunens handläggare en fullmakt. Kommunen upphandlar då och ser till att beslutad åtgärd utförs.